Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

naSRPS EN ISO 16634-2:2023

Prehrambeni proizvodi – Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina – Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita.

Food products - Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content -Part 2: Cereals, pulses and cereal coproducts (ISO/DIS 16634-2:2025)

Опште информације

40.60     11. 12. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Apstrakt

Ovim delom međunarodnog standarda utvrđuje se metoda za određivanje ukupnog sadržaja azote i izračunavanje sadržaja sirovih proteina u žitima, mahunjama i mlevenim proizvodima od žita. Ova metoda, kao i metoda po Kjeldalu, ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota. Za izračunavanje sadržaja proteina koriste se različiti faktori konverzije.

Životni ciklus

PRETHODNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 16634-2:2016

TRENUTNO

PROJEKAT
naSRPS EN ISO 16634-2:2023
40.60 Završetak javne rasprave
11. 12. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa prEN ISO 16634-2 IDENTICAL

Identičan sa ISO/DIS 16634-2 IDENTICAL