Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

prSRPS EN ISO 16634-2:2023

Prehrambeni proizvodi – Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina – Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita.

Food products — Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content — Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products

Опште информације

10.99    

ISS

E034-4

Evropski standard

67.050     67.060  

engleski  

Apstrakt

Ovim delom međunarodnog standarda utvrđuje se metoda za određivanje ukupnog sadržaja azote i izračunavanje sadržaja sirovih proteina u žitima, mahunjama i mlevenim proizvodima od žita. Ova metoda, kao i metoda po Kjeldalu, ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota. Za izračunavanje sadržaja proteina koriste se različiti faktori konverzije.

Životni ciklus

PRETHODNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 16634-2:2016

TRENUTNO

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 16634-2:2023
10.99 Novi projekat se prihvata

Povezani projekti

Identičan sa prEN ISO 16634-2 rev IDENTICAL

Identičan sa ISO/DIS 16634-2 IDENTICAL