Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

delSRPS EN 15731:2023

Жита и производи од жита - Пшеница (Triticum aestivum L.) - Одређивање алвеографских својстава теста од брашна за тржиште и од брашна произведеног лабораторијског млевења при подешеној хидратацији и методологији лабораторијског млевења

Cereals and cereal products — Common wheat (Triticum aestivum L.) — Determination of alveograph properties of dough at adapted hydration from commercial or test flours and test milling methodology

Опште информације

30.98     21. 3. 2025.

45.99    27. 3. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

енглески  

Апстракт

Овим документом утврђује се метода, у којој се користи алвеограф, за одређивање реолошких својстава различитих типова теста, која су добијена из брашана од "меких" и "тврдих" пшеница (Triticum aestivum L.) и која су произведена индустријским или лабораторијским млевењем.
Њиме се описује алвелографско испитивање и коришћење лабораторијског млина за производњу брашана у две фазе:
-припрема зрна пшенице за млевење; и
-сам процес млевења.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS CEN/TS 15731:2009

ТРЕНУТНО

НАПУШТЕН
delSRPS EN 15731:2023
30.98 Пројекат се брише из плана рада комисије за стандарде
21. 3. 2025.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 25273:2025

Повезани пројекти

Идентичан са prEN 15731 rev IDENTICAL