Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS CEN/TS 15731:2009

Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri podešenoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja

Cereals and cereal products - Common wheat (Triticum aestivum L.) - Determination of alveograph properties of dough at adapted hydration from commercial or test flours and test milling methodology
9. 7. 2009.

Опште информације

90.93     24. 5. 2011.

90.00    24. 5. 2014.

ISS

E034-4

Техничка спецификација

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda, u kojoj se koristi alveograf, za određivanje reoloških svojstava različitih tipova testa, koja su dobijena iz brašana od "mekih" i "tvrdih" pšenica (Triticum aestivum L.) i koja su proizvedena industrijskim ili laboratorijskim mlevenjem.
Njime se opisuje alvelografsko ispitivanje i korišćenje laboratorijskog mlina za proizvodnju brašana u dve faze:
-priprema zrna pšenice za mlevenje; i
-sam proces mlevenja.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS CEN/TS 15731:2009
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
24. 5. 2011.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN 15731:2023

Повезани пројекти

Идентичан са CEN/TS 15731:2008

Прописи

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина