Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

naSRPS EN ISO 712-1:2024

Жита и производи од жита - Одређивање садржаја влаге - Референтна метода

Cereals and cereal products - Determination of moisture content - Part 1: Reference method (ISO 712-1:2024)

Опште информације

40.60     31. 7. 2024.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Апстракт

Овим стандардом утврђује се рутинска референтна метода за одређивање садржаја влаге у житу и производима од жита. Стандард се примењује на: пшеницу, пиринач (полуољуштен пиринач, ољуштен и самлевен), јечам, просо (Panicum miliaceum), раж, овас, тритикале, сирак у облику зрна, млевена зрна, гриз или брашно. Метода се не односи на кукуруз и махуњаче.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 712:2012

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
naSRPS EN ISO 712-1:2024
40.60 Завршетак јавне расправе
31. 7. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 712-1:2024 IDENTICAL

Идентичан са ISO 712-1:2024 IDENTICAL