Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 712-1:2024

Жита и производи од жита – Одређивање садржаја влаге – Део 1: Референтна метода

Cereals and cereal products - Determination of moisture content - Part 1: Reference method (ISO 712-1:2024)
31. 10. 2024.

Опште информације

60.60     31. 10. 2024.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим стандардом се утврђује рутинска референтна метода за одређивање садржаја влаге у житу и производима од жита. Стандард се примењује на: пшеницу, пиринач (неољуштен, ољуштен и млевен), јечам, просо (Panicum miliaceum), раж, овас, тритикале, зрна сирка, млевена зрна, гриз или брашно.
Метода се не односи на кукуруз и махуњаче.
НАПОМЕНА За одређивање садржаја влаге у кукурузу видети ISO 6540, а за махунарке видети ISO 24557.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 712:2012

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 712-1:2024
60.60 Стандард објављен
31. 10. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 712-1:2024 IDENTICAL

Идентичан са ISO 712-1:2024 IDENTICAL