Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 712:2012

Žita i proizvodi od žita - Određivanje sadržaja vlage - Referentna metoda

Cereals and cereal products - Determination of moisture content - Reference method (ISO 712:2009)
30. 1. 2012.

Опште информације

60.60     30. 1. 2012.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

From plan 2011

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim standardom utvrđuje se rutinska referentna metoda za određivanje sadržaja vlage u žitu i proizvodima od žita. Standard se primenjuje na: pšenicu, pirinač (poluoljušten pirinač, oljušten i samleven), ječam, proso (Panicum miliaceum), raž, ovas, tritikale, sirak u obliku zrna, mlevena zrna, griz ili brašno. Metoda se ne odnosi na kukuruz i mahunjače.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 712:2012
60.60 Стандард објављен
30. 1. 2012.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
naSRPS EN ISO 712-1:2024

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 712:2009

Идентичан са ISO 712:2009

Прописи

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
ПРАВИЛНИК о анализаторима за мерење садржаја протеина у житу

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина

"Сл. гласник РС" бр. 96/2018 Sl. glasnik 96/2018
ПРАВИЛНИК о влагомерима за зрна житарица и семенке уљарица

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ