Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

prSRPS EN ISO 6647-1:2025

Pirinač ― Određivanje sadržaja amiloze ― Deo 1: Spektrofotometrijska metoda sa postupkom odmašćivanja metanolom i sa kalibracionim rastvorima amiloze krompira i amilopektina voštanog pirinča

Rice — Determination of amylose content — Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin

Опште информације

10.99     14. 5. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

engleski  

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se referentna metoda za određivanje sadržaja amiloze u mlevenom pirinču, neobrađenom parom. Metoda se primenjuje na pirinač sa masenim udelom amiloze većim od 5 %. Ovaj dokument se takođe može koristiti za oljušteni pirinač, kukuruz, proso i druga žita ako je korisnik validovao proširenje ovog predmeta i područja primene.

Životni ciklus

PRETHODNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 6647-1:2020

TRENUTNO

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 6647-1:2025
10.99 Novi projekat se prihvata
14. 5. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa prEN ISO 6647-1 rev IDENTICAL

Identičan sa ISO/AWI 6647-1 IDENTICAL