Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 6647-1:2020

Пиринач ― Одређивање садржаја амилозе ― Део 1: Спектрофотометријска метода са поступком одмашћивања метанолом и са калибрационим растворима амилозе кромпира и амилопектина воштаног пиринча

Rice - Determination of amylose content - Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin (ISO 6647-1:2020)
30. 9. 2020.

Опште информације

60.60     30. 9. 2020.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се референтна метода за одређивање садржаја амилозе у млевеном пиринчу, необрађеном паром. Метода се примењује на пиринач са масеним уделом амилозе већим од 5 %. Овај документ се такође може користити за ољуштени пиринач, кукуруз, просо и друга жита ако је корисник валидовао проширење овог предмета и подручја примене.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6647-1:2016

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 6647-1:2020
60.60 Стандард објављен
30. 9. 2020.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 6647-1:2025

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 6647-1:2020

Идентичан са ISO 6647-1:2020