Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

naSRPS EN ISO 5530-1:2025

Пшенично брашно – Физичка својства теста – Део 1: Одређивање апсорпције воде и реолошких својстава коришћењем фаринографа

Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph

Опште информације

45.99     9. 7. 2025.

50.20    15. 10. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Апстракт

Овим документом утврђује се метода за одређивање моћи упијања воде у брашну коришћењем фаринографа и понашање теста приликом мешања, направљеног од тог брашна користећи процедуру са константном масом брашна или процедуру са константном масом теста. Метода се примењује на експериментално и тржишно пшенично брашно (Triticum aestivum L.).
НАПОМЕНА Овај документ је повезан са ICC 115/1[5] и AACC методом 54-21.02[6].

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 5530-1 :2025

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
naSRPS EN ISO 5530-1:2025
45.99 Слање нацрта FV у CCMC
9. 7. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са prEN ISO 5530-1 rev IDENTICAL

Идентичан са ISO/FDIS 5530-1 IDENTICAL