Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 5530-1 :2025

Пшенично брашно – Физичка својства теста – Део 1: Одређивање апсорпције воде и реолошких својстава коришћењем фаринографа

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph (ISO 5530-1:2025)
28. 2. 2025.

Опште информације

60.60     28. 2. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се метода за одређивање моћи упијања воде у брашну коришћењем фаринографа и понашање теста приликом мешања, направљеног од тог брашна користећи процедуру са константном масом брашна или процедуру са константном масом теста. Метода се примењује на експериментално и тржишно пшенично брашно (Triticum aestivum L.).
НАПОМЕНА Овај документ је повезан са ICC 115/1[5] и AACC методом 54-21.02[6].

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 5530-1:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 5530-1 :2025
60.60 Стандард објављен
28. 2. 2025.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 5530-1:2025

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 5530-1:2025

Идентичан са ISO 5530-1:2025