Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 937:1992

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja azota (referentna metoda) (identičan sa ISO 937:1978)

Meat and meat products — Determination of nitrogen content (Reference method)
18. 11. 1992.
18. 11. 1992.

Опште информације

90.92     26. 2. 2021.

ISS

E034-6

Međunarodni standard

67.120.10  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

UTVRĐUJE SE REFERENTNA METODA ZA ODREĐIVANJE SADRŽAJA AZOTA U MESU I PROIZVODIMA OD MESA. ZASNIVA SE NA DIGESTIJI UZORKA KONCENTROVANOM SUMPORNOM KISELINOM UZ KORIŠĆENJE BAKAR SULFATA KAO KATALIZATORA, DOK SE ORGANSKI AZOT PREVEDE U AMONIJUM JONE, ZATIM SE VRŠI ALKALIZACIJA, DESTILACIJA OSLOBOĐENOG AMONIJAKA U VIŠAK RASTVORA KISELINE TITRIRANJEM ODREĐUJE SE AMONIJAK VAZAN ZA KISELINU I NA KRAJU IZRAČUNAVANJA SADRŽAJA AZOTA U UZORKU IZ KOLIČINE PROIZVEDENOG AMONIJAKA.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 937:1992
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
26. 2. 2021.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
prSRPS ISO 937:2024

Povezani projekti

Identičan sa ISO 937:1978

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС" бр. 50/2019 50/2019
PRAVILNIK o kvalitetu usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa i proizvoda od mesa

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE

Pravilnik o kvalitetu usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa i proizvoda od mesa

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ