Prehrambeni proizvodi - Određivanje aflatoksina B1 i ukupnih aflatoksina B1, B2, G1 i G2 u kikirikiju, pistaćima, smokvama i mlevenoj začinskoj paprici - Metoda tečne hromatografije visoke performanse sa postkolonskom derivatizacijom i prečišćavanjem na imunoafinitetnoj koloni
Foodstuffs - Determination of aflatoxin B1 and the sum of aflatoxin B1, B2, G1 and G2 in peanuts, pistachios, figs, and paprika powder - High performance liquid chromatographic method with postcolumn derivatization and immunoaffinity column clean-up
Ovaj evropski standard se primenjuje za odredjivanje aflatoksina B1, B2, G1 i G2 u smokvama, pistaćima, kikirikiju i mlevenoj paprici. Granica utvrđivanja količine aflatoksina ovom metodom je o,8 ng/g za svaki aflatoksin ili bolje (vrednost proističe iz sopstvenih i kolaborativnih ispitivanja), u zavisnosti od upotrebljene opreme.
Животни циклус
ТРЕНУТНО
ПОВУЧЕН SRPS EN 14123:2008 95.99
Повучен 30. 1. 2012.