Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 14123:2012

Prehrambeni proizvodi — Određivanje aflatoksina B1 i ukupnih aflatoksina B1, B2, G1 i G2 u lešnicima, kikirikiju, pistaćima, smokvama i mlevenoj začinskoj paprici — Metoda tečne hromatografije visoke performanse sa postkolonskom derivatizacijom uz prečišćavanje na imunoafinitetnoj koloni

Foodstuffs - Determination of aflatoxin B1 and the sum of aflatoxin B1, B2, G1 and G2 in hazelnuts, peanuts, pistachios, figs, and paprika powder - High performance liquid chromatographic method with post-column derivatisation and immunoaffinity column cleanup
30. 1. 2012.

Опште информације

90.93     9. 12. 2024.

90.00    9. 12. 2029.

ISS

E275

Европски стандард

67.050  

енглески  

From plan 2011

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovaj standard se primenjuje za određivanje aflatoksina B1 , B2, G1 i G2 u lešnicima, smokvama, pistaćima, kikirikiju i mlevenoj začinskoj paprici. Granica kvantifikacije metode je 0,8 ng/g za svaki aflatoksin ili veća (vrednost koja potiče iz unutarlaboratorijske ili međulaboratorijske studije), u zavisnosti od opreme koja se koristi.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 14123:2008

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 14123:2012
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
9. 12. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 14123:2007