Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 11816-2:2009

Mleko i proizvodi od mleka - Određivanje aktivnosti alkalne fosfataze - Deo 2: Fluorimetrijska metoda za sir

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorometric method for cheese (ISO 11816-2:2003)
20. 5. 2009.
20. 5. 2009.
95.99   Повучен   23. 12. 2016.

Опште информације

95.99     23. 12. 2016.

ISS

E034-5

Европски стандард

67.100.30  

српски  

Термини

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim delom standarda utvrđuje se fluorometrijska metoda za određivanje aktivnosti alkalne fosfataze u siru. Metoda se primenjuje na meke sireve i polutvrde sireve za razlikovanje sireva proizvedenih iz sirovog mleka od sireva proizvedenih iz pasterizovanog mleka, pod uslovom da su plesni samo na površini, ali nisu u unutrašnjosti sira (npr. plavi sirevi). Ova metoda može se takođe upotrebiti za kontrolu pasterizacije sira ili sirovine.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2009
95.99 Повучен
23. 12. 2016.

РЕВИДИРАН ОД

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2016

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2016

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 11816-2:2003

Идентичан са ISO 11816-2:2003 IDENTICAL