Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 11816-2:2009

Mleko i proizvodi od mleka - Određivanje aktivnosti alkalne fosfataze - Deo 2: Fluorimetrijska metoda za sir

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorometric method for cheese (ISO 11816-2:2003)
20. 5. 2009.
20. 5. 2009.
95.99   Povučen   23. 12. 2016.

Опште информације

95.99     23. 12. 2016.

ISS

E034-5

Evropski standard

67.100.30  

srpski  

Termini

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom standarda utvrđuje se fluorometrijska metoda za određivanje aktivnosti alkalne fosfataze u siru. Metoda se primenjuje na meke sireve i polutvrde sireve za razlikovanje sireva proizvedenih iz sirovog mleka od sireva proizvedenih iz pasterizovanog mleka, pod uslovom da su plesni samo na površini, ali nisu u unutrašnjosti sira (npr. plavi sirevi). Ova metoda može se takođe upotrebiti za kontrolu pasterizacije sira ili sirovine.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 11816-2:2009
95.99 Povučen
23. 12. 2016.

REVIDIRAN OD

POVUČEN
SRPS EN ISO 11816-2:2016

POVUČEN
SRPS EN ISO 11816-2:2016

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 11816-2:2003

Identičan sa ISO 11816-2:2003 IDENTICAL