Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS CEN/TS 15731:2009

Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri podešenoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja

Cereals and cereal products - Common wheat (Triticum aestivum L.) - Determination of alveograph properties of dough at adapted hydration from commercial or test flours and test milling methodology
9. 7. 2009.

Опште информације

90.93     24. 5. 2011.

90.00    24. 5. 2014.

ISS

E034-4

Tehnička specifikacija

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda, u kojoj se koristi alveograf, za određivanje reoloških svojstava različitih tipova testa, koja su dobijena iz brašana od "mekih" i "tvrdih" pšenica (Triticum aestivum L.) i koja su proizvedena industrijskim ili laboratorijskim mlevenjem.
Njime se opisuje alvelografsko ispitivanje i korišćenje laboratorijskog mlina za proizvodnju brašana u dve faze:
-priprema zrna pšenice za mlevenje; i
-sam proces mlevenja.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS CEN/TS 15731:2009
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
24. 5. 2011.

REVIDIRAN OD

NAPUŠTEN
delSRPS EN 15731:2023

Povezani projekti

Identičan sa CEN/TS 15731:2008

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina