Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 20483:2009

Žita i mahunjače - Određivanje sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovog proteina - Metoda po Kjeldalu

Cereals and pulses - Determination of the nitrogen content and calculation of the crude protein content - Kjeldahl method (ISO 20483:2006)
9. 7. 2009.
95.99   Повучен   27. 4. 2012.

Опште информације

95.99     27. 4. 2012.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja azota kod žita, mahunjača i njihovih proizvoda, u skladu sa metodom po Kjeldalu, i metoda za izračunavanje sadržaja sirovih proteina.
Ova metoda ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 20483:2009
95.99 Повучен
27. 4. 2012.

РЕВИДИРАН ОД

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 20483:2012

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 20483:2006

Идентичан са ISO 20483:2006 IDENTICAL

Национални прописи и стандарди

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
ПРАВИЛНИК о анализаторима за мерење садржаја протеина у житу

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина