Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 20483:2009

Žita i mahunjače - Određivanje sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovog proteina - Metoda po Kjeldalu

Cereals and pulses - Determination of the nitrogen content and calculation of the crude protein content - Kjeldahl method (ISO 20483:2006)
9. 7. 2009.
95.99   Povučen   27. 4. 2012.

Опште информације

95.99     27. 4. 2012.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja azota kod žita, mahunjača i njihovih proizvoda, u skladu sa metodom po Kjeldalu, i metoda za izračunavanje sadržaja sirovih proteina.
Ova metoda ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 20483:2009
95.99 Povučen
27. 4. 2012.

REVIDIRAN OD

POVUČEN
SRPS EN ISO 20483:2012

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 20483:2006

Identičan sa ISO 20483:2006 IDENTICAL

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina