Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 6647-2:2009

Pirinač - Određivanje sadržaja amiloze - Deo 2: Rutinske metode

Rice - Determination of amylose content - Part 2: Routine methods (ISO 6647-2:2007)
9. 7. 2009.
95.99   Повучен   23. 12. 2016.

Опште информације

95.99     23. 12. 2016.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim delom SRPS ISO 6647 utvrđuju se dve jednostavne rutinske metoda za određivanje masenog udela amiloze nekuvanog mlevenog pirinča. Glavna razlika između dve metode je postupak disperzije: metoda A utvrđuje toplu disperziju a metoda B hladnu disperziju.
Obe metode se primenjuje na pirinač sa amilozom, masenog udela većom od 5%.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6647-2:2009
95.99 Повучен
23. 12. 2016.

РЕВИДИРАН ОД

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6647-2:2016

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 6647-2:2007

Идентичан са ISO 6647-2:2007 IDENTICAL

Национални прописи и стандарди

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина