Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 6647-2:2016

Pirinač – Određivanje sadržaja amiloze – Deo 2: Rutinske metode

Rice - Determination of amylose content - Part 2: Routine methods (ISO 6647-2:2015)
23. 12. 2016.
95.99   Повучен   30. 9. 2020.

Опште информације

95.99     30. 9. 2020.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Plan 2016

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim delom SRPS ISO 6647 utvrđuje se jednostavna rutinska metoda za određivanje sadržaja amiloze u mlevenom pirinču koji nije obrađen parom, u rasponu od 1 % do 30 %. Sadržaj amiloze u uzorcima pirinča određuje se referentnom metodom hromatografije na hromatografskim sitima koja se koristi kao standard za generisanje kalibracione krive.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6647-2:2009

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6647-2:2016
95.99 Повучен
30. 9. 2020.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 6647-2:2020

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 6647-2:2015

Идентичан са ISO 6647-2:2015