Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 712:2012

Žita i proizvodi od žita - Određivanje sadržaja vlage - Referentna metoda

Cereals and cereal products - Determination of moisture content - Reference method (ISO 712:2009)
30. 1. 2012.

Опште информације

60.60     30. 1. 2012.

decembar 2024

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

From plan 2011

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom utvrđuje se rutinska referentna metoda za određivanje sadržaja vlage u žitu i proizvodima od žita. Standard se primenjuje na: pšenicu, pirinač (poluoljušten pirinač, oljušten i samleven), ječam, proso (Panicum miliaceum), raž, ovas, tritikale, sirak u obliku zrna, mlevena zrna, griz ili brašno. Metoda se ne odnosi na kukuruz i mahunjače.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 712:2012
60.60 Standard objavljen
30. 1. 2012.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
dnaSRPS EN ISO 712-1:2024

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 712:2009

Identičan sa ISO 712:2009

Propisi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina

"Сл. гласник РС" бр. 96/2018 Sl. glasnik 96/2018
PRAVILNIK o vlagomerima za zrna žitarica i semenke uljarica

MINISTARSTVO PRIVREDE