Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 6540:2012

Kukuruz - Određivanje sadržaja vlage (u mlevenim i celim zrnima)

Maize - Determination of moisture content (on milled grains and on whole grains) (ISO 6540:1980)
30. 1. 2012.
95.99 Повучен   29. 4. 2021.

Опште информације

95.99     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

From plan 2011

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

U prvom delu ovog standarda utvrđuje se referentna metoda. Metoda se sastoji u mlevenju uzorka, ako je neophodno, nakon prethodnog kondicioniranja, ako se zahteva, zatim sušenja dela uzorka za ispitivanje na temperaturi između 130 ºC i 133 ºC pod uslovima koji omogućavaju da se dobije rezultat koji je u saglasnosti sa onim koji je dobijen nezavisnom meodom (propisanom u prilogu). U drugom delu ovog standarda utvrđuje se rutinska metoda za cela zrna. Ona se sastoji u sušenje celih zrna tokom 38 h na temperaturi između 130 ºC i 133 ºC.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6540:2012
95.99 Повучен
29. 4. 2021.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 6540:2021

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 6540:2010

Идентичан са ISO 6540:1980

Прописи

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
ПРАВИЛНИК о анализаторима за мерење садржаја протеина у житу

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина

"Сл. гласник РС" бр. 96/2018 Sl. glasnik 96/2018
ПРАВИЛНИК о влагомерима за зрна житарица и семенке уљарица

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ