Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 6540:2012

Kukuruz - Određivanje sadržaja vlage (u mlevenim i celim zrnima)

Maize - Determination of moisture content (on milled grains and on whole grains) (ISO 6540:1980)
30. 1. 2012.
95.99 Povučen   29. 4. 2021.

Опште информације

95.99     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

From plan 2011

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

U prvom delu ovog standarda utvrđuje se referentna metoda. Metoda se sastoji u mlevenju uzorka, ako je neophodno, nakon prethodnog kondicioniranja, ako se zahteva, zatim sušenja dela uzorka za ispitivanje na temperaturi između 130 ºC i 133 ºC pod uslovima koji omogućavaju da se dobije rezultat koji je u saglasnosti sa onim koji je dobijen nezavisnom meodom (propisanom u prilogu). U drugom delu ovog standarda utvrđuje se rutinska metoda za cela zrna. Ona se sastoji u sušenje celih zrna tokom 38 h na temperaturi između 130 ºC i 133 ºC.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 6540:2012
95.99 Povučen
29. 4. 2021.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 6540:2021

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 6540:2010

Identičan sa ISO 6540:1980

Propisi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina

"Сл. гласник РС" бр. 96/2018 Sl. glasnik 96/2018
PRAVILNIK o vlagomerima za zrna žitarica i semenke uljarica

MINISTARSTVO PRIVREDE