Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 6540:2021

Кукуруз – Одређивање садржаја влаге (у млевеним зрнима и целим зрнима)

Maize - Determination of moisture content (on milled grains and on whole grains) (ISO 6540:2021)
29. 4. 2021.
29. 12. 2023.

Опште информације

60.60     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески   српски  

  • Кукуруз — Одређивање садржаја влаге (у млевеним и целим зрнима)
  • Наслов старндарда у верзији на српском језику је измењен и гласи: "Кукуруз- одређивање садржаја влаге (у млевеним и целим зрнима)"

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђују се две методе:
- референтна метода за одређивање садржаја влаге у зрну кукуруза и млевеном целом кукурузу, кукурузном гризу (крупици), гритсу и кукурузном брашну;
- рутинска метода за процену садржаја влаге у кукурузу у целим зрнима.
Последња метода није погодна за употребу у извештајима експерата, нити за калибрацију или проверу влагометара, због свог значајног биаса у односу на референтну методу.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6540:2012

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 6540:2021
60.60 Стандард објављен
29. 4. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 6540:2021

Идентичан са ISO 6540:2021

Прописи

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
ПРАВИЛНИК о анализаторима за мерење садржаја протеина у житу

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ