Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS CEN/TS 15634-2:2012

Prehrambeni proizvodi — Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije — Deo 2: Celer (Apium graveolens) — Kvalitativno određivanje specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 2: Celery (Apium graveolens) - Qualitative determination of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
23. 5. 2012.
95.99   Повучен   29. 11. 2019.

Опште информације

95.99     29. 11. 2019.

ISS

E275

Техничка спецификација

07.100.30     67.050  

енглески  

van plana za 2012

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovom tehničkom specifikacijom se utvrđuje metoda za kvalitativnu detekciju celera (Apium graveolens) u kobasicama emulzionog tipa (npr. frankfurter, wiener). Detekcija celera PCR-om u realnom vremenu se zasniva na sekvenci 101 bp (bazni par) iz gena manitol-dehidrogenaze (GenBank acc. broj AF067082) iz celera (Apium graveolens). Ova metoda je validovana na kobasicama emulzionog tipa (Bavarian "Leberkäse") koje su “spajkovane” celerom.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS CEN/TS 15634-2:2012
95.99 Повучен
29. 11. 2019.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15634-2:2019

Повезани пројекти

Идентичан са CEN/TS 15634-2:2012