Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 15634-2:2019

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 2: Celer (Apium graveolens) – Detekcija specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 2: Celery (Apium graveolens) - Detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
29. 11. 2019.

Опште информације

90.93     6. 6. 2025.

90.00    6. 6. 2030.

ISS

E275

Европски стандард

07.100.30     67.120.10  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim standardom se utvrđuje metoda za detekciju celera (Apium graveolens) u kobasicama emulzionog tipa (npr. frankfurter, wiener). Otkrivanje celera PCR-om u realnom vremenu se zasniva na sekvenci 101 bp (bazni par) iz gena manitol-dehidrogenaze (GenBank acc. broj AF067082) iz celera (Apium graveolens). Ova metoda je validovana na kobasicama emulzionog tipa (Bavarian „Leberkäse”) koje su „spajkovane” celerom.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS CEN/TS 15634-2:2012

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15634-2:2019
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
6. 6. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 15634-2:2019