Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS CEN/TS 15634-2:2012

Prehrambeni proizvodi — Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije — Deo 2: Celer (Apium graveolens) — Kvalitativno određivanje specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 2: Celery (Apium graveolens) - Qualitative determination of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
23. 5. 2012.
95.99   Povučen   29. 11. 2019.

Опште информације

95.99     29. 11. 2019.

ISS

E275

Tehnička specifikacija

07.100.30     67.050  

engleski  

van plana za 2012

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovom tehničkom specifikacijom se utvrđuje metoda za kvalitativnu detekciju celera (Apium graveolens) u kobasicama emulzionog tipa (npr. frankfurter, wiener). Detekcija celera PCR-om u realnom vremenu se zasniva na sekvenci 101 bp (bazni par) iz gena manitol-dehidrogenaze (GenBank acc. broj AF067082) iz celera (Apium graveolens). Ova metoda je validovana na kobasicama emulzionog tipa (Bavarian "Leberkäse") koje su “spajkovane” celerom.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS CEN/TS 15634-2:2012
95.99 Povučen
29. 11. 2019.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN 15634-2:2019

Povezani projekti

Identičan sa CEN/TS 15634-2:2012