Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 5530-2:2013

Пшенично брашно — Физичка својства теста — Део 2: Одређивање реолошких својстава коришћењем екстензографа

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph (ISO 5530-2:2012)
31. 5. 2013.
95.99   Повучен   28. 2. 2025.

Опште информације

95.99     28. 2. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim delom međunarodnog standarda se utvrđuje metoda za odre¬đivanje reoloških svojstava testa od pšeničnog brašna ispi¬tivanjem na istezanje, korišćenjem ekstenzografa. Zabeležena kriva opterećenje-istezanje koristi se za procenu opšteg kvaliteta brašna. Metoda se primenjuje na eksperimentalno i tržišno pšenično brašno (Triticum aestivum L.).

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 5530-2:2013
95.99 Повучен
28. 2. 2025.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 5530-2:2025

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 5530-2:2014

Идентичан са ISO 5530-2:2012

Национални прописи и стандарди

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина