Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 5530-2:2013

Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 2: Određivanje reoloških svojstava korišćenjem ekstenzografa

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph (ISO 5530-2:2012)
31. 5. 2013.
95.99   Povučen   28. 2. 2025.

Опште информације

95.99     28. 2. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom međunarodnog standarda se utvrđuje metoda za odre¬đivanje reoloških svojstava testa od pšeničnog brašna ispi¬tivanjem na istezanje, korišćenjem ekstenzografa. Zabeležena kriva opterećenje-istezanje koristi se za procenu opšteg kvaliteta brašna. Metoda se primenjuje na eksperimentalno i tržišno pšenično brašno (Triticum aestivum L.).

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS ISO 5530-2:2013
95.99 Povučen
28. 2. 2025.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 5530-2:2025

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 5530-2:2014

Identičan sa ISO 5530-2:2012

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina