Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 5530-2:2025

Пшенично брашно – Физичка својства теста – Део 2: Одређивање реолошких својстава коришћењем екстензографа

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph (ISO 5530-2:2025)
28. 2. 2025.

Опште информације

60.60     28. 2. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом се утврђује метода за одређивање реолошких својстава теста од пшеничног брашна испитивањем на истезање, коришћењем екстензографа. Забележена крива оптерећење-истезање користи се за процену општег квалитета брашна и његов одговор на средства за побољшање. Метода се примењује на експериментално и тржишно пшенично брашно (Triticum aestivum L.).
НАПОМЕНА 1 Овај документ је повезан са ICC 144[5] и AACC методом 54-10[6].
НАПОМЕНА 2 За припрему теста, користи се фаринограф(видети 6.2).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 5530-2:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 5530-2:2025
60.60 Стандард објављен
28. 2. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 5530-2:2025

Идентичан са ISO 5530-2:2025