Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 6646:2013

Pirinač — Određivanje mogućeg prinosa mlevenja neoljuštenog i oljuštenog pirinča

Rice — Determination of the potential milling yield from paddy and from husked rice
31. 5. 2013.

Опште информације

90.93     12. 12. 2023.

90.20    15. 10. 2028.

ISS

E034-4

Међународни стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje laboratorijska metoda za određivanje prinosa oljuštenog pirinča dobijenog iz neoljuš¬tenog pirinča ili neoljuštenog pirinča prethodno obrađenog parom (Oryza sativa L.) i za određivanje prinosa mlevenog pirinča dobijenog iz neoljuštenog pirinča ili neoljuštenog pirinča prethodno obrađenog parom, ili iz oljuštenog pirinča ili oljuštenog pirinča prethodno obrađenog parom. Ovaj međunarodni standard se primenjuje samo za opremu sa abrazivnim mlevenjem.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 6646:2013
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
12. 12. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 6646:2011

Национални прописи и стандарди

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина