Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 6646:2013

Pirinač — Određivanje mogućeg prinosa mlevenja neoljuštenog i oljuštenog pirinča

Rice — Determination of the potential milling yield from paddy and from husked rice
31. 5. 2013.

Опште информације

90.93     12. 12. 2023.

90.20    15. 10. 2028.

ISS

E034-4

Međunarodni standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje laboratorijska metoda za određivanje prinosa oljuštenog pirinča dobijenog iz neoljuš¬tenog pirinča ili neoljuštenog pirinča prethodno obrađenog parom (Oryza sativa L.) i za određivanje prinosa mlevenog pirinča dobijenog iz neoljuštenog pirinča ili neoljuštenog pirinča prethodno obrađenog parom, ili iz oljuštenog pirinča ili oljuštenog pirinča prethodno obrađenog parom. Ovaj međunarodni standard se primenjuje samo za opremu sa abrazivnim mlevenjem.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 6646:2013
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
12. 12. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 6646:2011

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina