Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 5496:2014

Senzorske analize — Metodologija —Upućivanje i obučavanje ocenjivača za otkrivanje i prepoznavanje mirisa

Sensory analysis — Methodology — Initiation and training of assessors in the detection and recognition of odours
31. 1. 2014.
31. 1. 2014.

Опште информације

90.93     11. 11. 2016.

90.20    15. 10. 2021.

ISS

E034-12

Međunarodni standard

03.100.30     67.240  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se opisuje nekoliko tipova metoda za određivanje sposobnosti ocenjivača i njihovu obuku da identifikuju i opisuju mirišljave proizvode. Metode opisane u ovom međunarodnom standardu pogodne su za upotrebu u poljoprivredno-prehrambenim industrijama koje upotrebljavaju olfaktornu analizu (na primer industriji parfema, kozmetike i aromata).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 5496:2002

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 5496:2014
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
11. 11. 2016.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 5496:2006