Повучен
Ovim evropskim standardom utvrđuje se izotopska metoda za kontrolisanje autentičnosti sirćeta. Ova metoda se primenjuje na sirćetnu kiselinu iz sirćeta (od vina, jabukovače, poljoprivrednog alkohola) da bi se identifikovalo botaničko poreklo sirćetne kiseline i otkrilo falsifikovanje sirćeta primenom sintetičke sirćetne kiseline ili sirćetne kiseline nedozvoljenog porekla (zajedno sa metodom opisanom u EN 16466-2). Izotopska analiza sirćetne kiseline ekstrahovane 2H-NMR analizom zasniva se na sličnoj metodi koja je standardizovana za analizu vina [2]. Primena za kompleksne proizvode (matrice) koje sadrže sirće kao jedan od sastojaka, kao što je balzamik sirće, nije obuhvaćena opsegom izvršene međulaboratorijske validacije.
ПОВУЧЕН
SRPS EN 16466-1 :2014
95.99
Повучен
29. 11. 2024.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 16466-1:2024