Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 16466-1 :2014

Изотопска анализа сирћетне киселине и воде — Део 1: 2H-NMR анализа сирћетне киселине

Vinegar - Isotopic analysis of acetic acid and water - Part 1: 2H-NMR analysis of acetic acid
30. 5. 2014.
95.99   Повучен   29. 11. 2024.

Опште информације

95.99     29. 11. 2024.

ISS

E034-3

Европски стандард

67.220.10  

енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim evropskim standardom utvrđuje se izotopska metoda za kontrolisanje autentičnosti sirćeta. Ova metoda se primenjuje na sirćetnu kiselinu iz sirćeta (od vina, jabukovače, poljoprivrednog alkohola) da bi se identifikovalo botaničko poreklo sirćetne kiseline i otkrilo falsifikovanje sirćeta primenom sintetičke sirćetne kiseline ili sirćetne kiseline nedozvoljenog porekla (zajedno sa metodom opisanom u EN 16466-2). Izotopska analiza sirćetne kiseline ekstrahovane 2H-NMR analizom zasniva se na sličnoj metodi koja je standardizovana za analizu vina [2]. Primena za kompleksne proizvode (matrice) koje sadrže sirće kao jedan od sastojaka, kao što je balzamik sirće, nije obuhvaćena opsegom izvršene međulaboratorijske validacije.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 16466-1 :2014
95.99 Повучен
29. 11. 2024.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 16466-1:2024

Повезани пројекти

Идентичан са EN 16466-1:2013