Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 16466-1 :2014

Izotopska analiza sirćetne kiseline i vode — Deo 1: 2H-NMR analiza sirćetne kiseline

Vinegar - Isotopic analysis of acetic acid and water - Part 1: 2H-NMR analysis of acetic acid
30. 5. 2014.
95.99   Povučen   29. 11. 2024.

Опште информације

95.99     29. 11. 2024.

ISS

E034-3

Evropski standard

67.220.10  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom utvrđuje se izotopska metoda za kontrolisanje autentičnosti sirćeta. Ova metoda se primenjuje na sirćetnu kiselinu iz sirćeta (od vina, jabukovače, poljoprivrednog alkohola) da bi se identifikovalo botaničko poreklo sirćetne kiseline i otkrilo falsifikovanje sirćeta primenom sintetičke sirćetne kiseline ili sirćetne kiseline nedozvoljenog porekla (zajedno sa metodom opisanom u EN 16466-2). Izotopska analiza sirćetne kiseline ekstrahovane 2H-NMR analizom zasniva se na sličnoj metodi koja je standardizovana za analizu vina [2]. Primena za kompleksne proizvode (matrice) koje sadrže sirće kao jedan od sastojaka, kao što je balzamik sirće, nije obuhvaćena opsegom izvršene međulaboratorijske validacije.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN 16466-1 :2014
95.99 Povučen
29. 11. 2024.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN 16466-1:2024

Povezani projekti

Identičan sa EN 16466-1:2013