Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 16466-1:2024

Аутентичност хране – Изотопска анализа сирћетне киселине и воде у сирћету – Део 1: 2H-NMR анализа сирћетне киселине

Food authenticity - Isotopic analysis of acetic acid and water in vinegar - Part 1: 2H-NMR analysis of acetic acid
29. 11. 2024.

Опште информације

60.60     29. 11. 2024.

ISS

E275

Европски стандард

67.220.10  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се изотопска метода за контролу аутентичности сирћета и хране која садржи сирће као састојак (на пример Aceto Balsamico di Modena), са густином испод 1,28 g/cm3. Ова метода се примењује на сирћетну киселину у сирћету (из вина, јабуковаче, пољопривредног алкохола, итд.) како би се окарактерисало ботаничко порекло сирћетне киселине и да би се открило фалсификовање сирћета коришћењем синтетичке сирћетне киселине или сирћетне киселине недозвољеног порекла. (заједно са методом описаном у EN 16466-2). Изотопска анализа екстраховане сирћетне киселине помоћу 2H-NMR заснована је на сличној методи која је већ уобичајена за анализу вина.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 16466-1 :2014

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 16466-1:2024
60.60 Стандард објављен
29. 11. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 16466-1:2024 IDENTICAL