Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 16466-2:2014

Izotopska analiza sirćetne kiseline i vode — Deo 2: 13C-IRMS analiza sirćetne kiseline

Vinegar - Isotopic analysis of acetic acid and water - Part 2: 13C-IRMS analysis of acetic acid
30. 5. 2014.

Опште информације

90.60     4. 3. 2025.

ISS

E034-3

Европски стандард

67.220.10  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim evropskim standardom utvrđuje se izotopska metoda za kontrolisanje autentičnosti sirćeta. Ova metoda se primenjuje na sirćetnu kiselinu iz sirćeta (od vina, jabukovače, poljoprivrednog alkohola) da bi se identifikovalo botaničko poreklo sirćetne kiseline i otkrilo falsifikovanje sirćeta primenom sintetičke sirćetne kiseline ili sirćetne kiseline nedozvoljenog porekla (zajedno sa metodom opisanom u EN 16466-1). Izotopska analiza sirćetne kiseline ekstrahovane 13C-IRMS analizom zasniva se na sličnoj metodi koja je već standardizovana za analizu vina [2].

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 16466-2:2014
90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда
4. 3. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 16466-2:2013