Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 16466-2:2014

Izotopska analiza sirćetne kiseline i vode — Deo 2: 13C-IRMS analiza sirćetne kiseline

Vinegar - Isotopic analysis of acetic acid and water - Part 2: 13C-IRMS analysis of acetic acid
30. 5. 2014.

Опште информације

90.60     4. 3. 2025.

ISS

E034-3

Evropski standard

67.220.10  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom utvrđuje se izotopska metoda za kontrolisanje autentičnosti sirćeta. Ova metoda se primenjuje na sirćetnu kiselinu iz sirćeta (od vina, jabukovače, poljoprivrednog alkohola) da bi se identifikovalo botaničko poreklo sirćetne kiseline i otkrilo falsifikovanje sirćeta primenom sintetičke sirćetne kiseline ili sirćetne kiseline nedozvoljenog porekla (zajedno sa metodom opisanom u EN 16466-1). Izotopska analiza sirćetne kiseline ekstrahovane 13C-IRMS analizom zasniva se na sličnoj metodi koja je već standardizovana za analizu vina [2].

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 16466-2:2014
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
4. 3. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa EN 16466-2:2013