Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 16466-3 :2014

Izotopska analiza sirćetne kiseline i vode — Deo 3: 18O-IRMS analiza vode iz vinskog sirćeta

Vinegar - Isotopic analysis of acetic acid and water - Part 3: 18O-IRMS analysis of water in wine vinegar
30. 5. 2014.

Опште информације

90.60     4. 3. 2025.

ISS

E034-3

Европски стандард

67.220.10  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim evropskim standardom utvrđuje se izotopska metoda za kontrolisanje autentičnosti sirćeta. Ova metoda se primenjuje na vinsko sirće da bi se identifikovao odnos izotopa kiseonika 18O/16O u vodi i omogućilo razlikovanjevanje vinskog sirćeta od sirćeta proizvedenog od suvog grožđa ili od alkoholnog sirćeta. Izotopska analiza kiseonika 18 (18O) vode iz sirćeta zasniva se na sličnoj metodi koja je već standardizovana za analizu vina [2].

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 16466-3 :2014
90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда
4. 3. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 16466-3:2013