Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 3657:2014

Ulja i masti biljnog i životinjskog porekla — Određivanje saponifikacionog broja

Animal and vegetable fats and oils - Determination of saponification value (ISO 3657:2013)
23. 12. 2014.
95.99   Повучен   22. 6. 2020.

Опште информације

95.99     22. 6. 2020.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

енглески  

Van plana za 2014

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za određivanje saponifikacionog broja ulja i masti biljnog i životinjskog porekla. Saponifikacioni broj je mera slobodnih i esterifikovanih kiselina prisutnih u mastima i masnim kiselinama. Metoda je primenljiva na rafinisane i sirove masti biljnog i životinjskog porekla.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3657:2008

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3657:2014
95.99 Повучен
22. 6. 2020.

РЕВИДИРАН ОД

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3657:2020

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 3657:2013

Идентичан са ISO 3657:2013

Национални прописи и стандарди

"Сл. гласник РС“ бр. 39/2023 39/2023
ПРАВИЛА о раду система за транспорт нафте нафтоводом транснафта АД Панчево