Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 3657:2014

Ulja i masti biljnog i životinjskog porekla — Određivanje saponifikacionog broja

Animal and vegetable fats and oils - Determination of saponification value (ISO 3657:2013)
23. 12. 2014.
95.99   Povučen   22. 6. 2020.

Опште информације

95.99     22. 6. 2020.

ISS

E034-2,11

Evropski standard

67.200.10  

engleski  

Van plana za 2014

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za određivanje saponifikacionog broja ulja i masti biljnog i životinjskog porekla. Saponifikacioni broj je mera slobodnih i esterifikovanih kiselina prisutnih u mastima i masnim kiselinama. Metoda je primenljiva na rafinisane i sirove masti biljnog i životinjskog porekla.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 3657:2008

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 3657:2014
95.99 Povučen
22. 6. 2020.

REVIDIRAN OD

POVUČEN
SRPS EN ISO 3657:2020

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 3657:2013

Identičan sa ISO 3657:2013

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС“ бр. 39/2023 39/2023
PRAVILA o radu sistema za transport nafte naftovodom transnafta AD Pančevo