Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 15948:2021

Жита – Одређивање влаге и протеина – Метода блиске инфрацрвене спектроскопије у целим зрнима

Cereals - Determination of moisture and protein - Method using Near-Infrared Spectroscopy in whole kernels
29. 4. 2021.
30. 6. 2025.

Опште информације

60.60     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески   српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим европским стандардом се дефинише рутинска метода за одређивање садржаја влаге и протеина у целим зрнима јечма и пшенице, коришћењем блиске инфрацрвене спектроскопије, у распону: - за пшеницу: - са најмањим садржајем влаге у распону од 8 % до 22 %, - са најмањим садржајем протеина у распону од 7 % до 20 % СМ. - за јечам: са најмањим садржајем влаге у распону од 8 % до 22 %; - са најмањим садржајем протеина у распону од 7 % до 16 % СМ. Овим документом описују се модалитети које треба да примене добављач (5.3 и 5.4) и корисник ове методе.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 15948:2015

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15948:2021
60.60 Стандард објављен
29. 4. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 15948:2020