Објављен
Овим европским стандардом се дефинише рутинска метода за одређивање садржаја влаге и протеина у целим зрнима јечма и пшенице, коришћењем блиске инфрацрвене спектроскопије, у распону: - за пшеницу: - са најмањим садржајем влаге у распону од 8 % до 22 %, - са најмањим садржајем протеина у распону од 7 % до 20 % СМ. - за јечам: са најмањим садржајем влаге у распону од 8 % до 22 %; - са најмањим садржајем протеина у распону од 7 % до 16 % СМ. Овим документом описују се модалитети које треба да примене добављач (5.3 и 5.4) и корисник ове методе.
ПОВУЧЕН
SRPS EN 15948:2015
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15948:2021
60.60
Стандард објављен
29. 4. 2021.