Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 15948:2015

Žita ― Određivanje vlage i proteina ― Metoda bliske infracrvene spektroskopije u celim zrnima

Cereals - Determination of moisture and protein - Method using Near-Infrared-Spectroscopy in whole kernels
30. 9. 2015.
95.99   Povučen   29. 4. 2021.

Опште информације

95.99     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Plan 2015

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom se definiše rutinska metoda za određivanje vlage i proteina celih zrna ječma i pšenice, korišćenjem bliske infracrvene spektroskopije u rasponu: za pšenicu: sa najmanjim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %; sa najmanjim sadržajem proteina u rasponu od 7 % do 20 %; za ječam: sa najmanjim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %; sa najmanjim sadržajem proteina u rasponu od 7 % do 16 %.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN 15948:2012

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN 15948:2015
95.99 Povučen
29. 4. 2021.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN 15948:2021

Povezani projekti

Identičan sa EN 15948:2015