Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 13805:2015

Prehrambeni proizvodi ― Određivanje elemenata u tragovima ― Razaranje pod pritiskom

Foodstuffs - Determination of trace elements - Pressure digestion
31. 8. 2015.

Опште информације

90.93     28. 10. 2020.

ISS

E275

Европски стандард

67.050  

енглески  

Plan 2015

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim evropskim standardom se utvrđuje metoda razaranja pod pritiskom prehrambenih proizvoda namenjenih za određivanje elemenata. Ova metoda je nastala zajedničkim ispitivanjima, u kombinaciji sa atomskoapsorpcionim tehnikama (plamenom, elektrotermalnom, hidridnom, hladno-parnom) i ICP-MS. Druge tehnike, kao što su npr. ICP-OES, voltametrija ili atomska fluorescencija, mogu se koristiti u kombinaciji sa ovim evropskim standardom.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 13805:2008

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 13805:2015
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
28. 10. 2020.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 13805:2014