Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 13805:2015

Prehrambeni proizvodi ― Određivanje elemenata u tragovima ― Razaranje pod pritiskom

Foodstuffs - Determination of trace elements - Pressure digestion
31. 8. 2015.

Опште информације

90.93     28. 10. 2020.

ISS

E275

Evropski standard

67.050  

engleski  

Plan 2015

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom se utvrđuje metoda razaranja pod pritiskom prehrambenih proizvoda namenjenih za određivanje elemenata. Ova metoda je nastala zajedničkim ispitivanjima, u kombinaciji sa atomskoapsorpcionim tehnikama (plamenom, elektrotermalnom, hidridnom, hladno-parnom) i ICP-MS. Druge tehnike, kao što su npr. ICP-OES, voltametrija ili atomska fluorescencija, mogu se koristiti u kombinaciji sa ovim evropskim standardom.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN 13805:2008

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 13805:2015
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
28. 10. 2020.

Povezani projekti

Identičan sa EN 13805:2014