Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS CEN/TS 15634-5:2016

Prehrambeni proizvodi — Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije — Deo 5: Bela slačica (Sinapis alba) i soja (Glycine max) — Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u barenoj kobasici PCR-om u realnom vremenu

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 5: Mustard (Sinapis alba) and soya (Glycine max) - Qualitative detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
30. 8. 2016.
95.99   Повучен   28. 4. 2023.

Опште информације

95.99     28. 4. 2023.

ISS

E275

Техничка спецификација

07.100.30     67.120.10  

енглески  

Van plana za 2016. godinu

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovom tehničkom specifikacijom utvrđena je procedura za kvalitativnu detekciju specifičnih vrsta DNK iz bele slačice (Sinapis alba) i soje (Glycine max) u kuvanim kobasicama korišćenjem jednostrukog PCR-a u realnom vremenu zasnovanog na genima MADS-D (bela slačica) i lecitina (soja).Sadržaj bele slačice od 10 mg/kg ili veći i sadržaj soje od 10 mg/kg ili veći mogu biti detektovani sa verovatnoćom > 95 %.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS CEN/TS 15634-5:2016
95.99 Повучен
28. 4. 2023.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15634-5:2023

Повезани пројекти

Идентичан са CEN/TS 15634-5:2016