Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 15634-5:2023

Прехрамбени производи – Детекција алергена у храни методама молекуларне биологије – Део 5: Бела слачица (Sinapis alba) и соја (Glycine max) – Квалитативна детекција специфичних DNK ДНК секвенци у бареној кобасици методом PCR у реалном времену

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 5: Mustard (Sinapis alba) and soya (Glycine max) - Qualitative detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
28. 4. 2023.

Опште информације

60.60     28. 4. 2023.

ISS

E275

Европски стандард

07.100.30     67.120.10  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се процедура за квалитативно одређивање DNK специфичне за врсту беле слачице (Sinapis alba) и соје (Glycine max) у куваним кобасицама коришћењем методе PCR у реалном времену утврђивањем гена MADS-D (бела слачица) и лектина (соја).

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS CEN/TS 15634-5:2016

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15634-5:2023
60.60 Стандард објављен
28. 4. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 15634-5:2023