Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS CEN/TS 15634-5:2016

Prehrambeni proizvodi — Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije — Deo 5: Bela slačica (Sinapis alba) i soja (Glycine max) — Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u barenoj kobasici PCR-om u realnom vremenu

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 5: Mustard (Sinapis alba) and soya (Glycine max) - Qualitative detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
30. 8. 2016.
95.99   Povučen   28. 4. 2023.

Опште информације

95.99     28. 4. 2023.

ISS

E275

Tehnička specifikacija

07.100.30     67.120.10  

engleski  

Van plana za 2016. godinu

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovom tehničkom specifikacijom utvrđena je procedura za kvalitativnu detekciju specifičnih vrsta DNK iz bele slačice (Sinapis alba) i soje (Glycine max) u kuvanim kobasicama korišćenjem jednostrukog PCR-a u realnom vremenu zasnovanog na genima MADS-D (bela slačica) i lecitina (soja).Sadržaj bele slačice od 10 mg/kg ili veći i sadržaj soje od 10 mg/kg ili veći mogu biti detektovani sa verovatnoćom > 95 %.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS CEN/TS 15634-5:2016
95.99 Povučen
28. 4. 2023.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN 15634-5:2023

Povezani projekti

Identičan sa CEN/TS 15634-5:2016