Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 15948:2021

Žita – Određivanje vlage i proteina – Metoda bliske infracrvene spektroskopije u celim zrnima

Cereals - Determination of moisture and protein - Method using Near-Infrared Spectroscopy in whole kernels
29. 4. 2021.
30. 6. 2025.

Опште информације

60.60     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski   srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom se definiše rutinska metoda za određivanje sadržaja vlage i proteina u celim zrnima ječma i pšenice, korišćenjem bliske infracrvene spektroskopije, u rasponu: - za pšenicu: - sa najmanjim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %, - sa najmanjim sadržajem proteina u rasponu od 7 % do 20 % SM. - za ječam: sa najmanjim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %; - sa najmanjim sadržajem proteina u rasponu od 7 % do 16 % SM. Ovim dokumentom opisuju se modaliteti koje treba da primene dobavljač (5.3 i 5.4) i korisnik ove metode.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN 15948:2015

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 15948:2021
60.60 Standard objavljen
29. 4. 2021.

Povezani projekti

Identičan sa EN 15948:2020