Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 15634-2:2019

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 2: Celer (Apium graveolens) – Detekcija specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 2: Celery (Apium graveolens) - Detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
29. 11. 2019.

Опште информације

90.93     6. 6. 2025.

90.00    6. 6. 2030.

ISS

E275

Evropski standard

07.100.30     67.120.10  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom se utvrđuje metoda za detekciju celera (Apium graveolens) u kobasicama emulzionog tipa (npr. frankfurter, wiener). Otkrivanje celera PCR-om u realnom vremenu se zasniva na sekvenci 101 bp (bazni par) iz gena manitol-dehidrogenaze (GenBank acc. broj AF067082) iz celera (Apium graveolens). Ova metoda je validovana na kobasicama emulzionog tipa (Bavarian „Leberkäse”) koje su „spajkovane” celerom.

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS CEN/TS 15634-2:2012

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 15634-2:2019
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
6. 6. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa EN 15634-2:2019