Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 7304-1:2018

Krupica (griz) od durum pšenice i testenina – Procena kvaliteta kuvanja testenine senzorskom analizom – Deo 1: Referentna metoda

Durum wheat semolina and alimentary pasta — Estimation of cooking quality of alimentary pasta by sensory analysis — Part 1: Reference method
30. 4. 2018.

Опште информације

90.92     13. 3. 2024.

ISS

E034-4

Међународни стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za procenu kvali¬teta kuvanja testenina, senzorskom analizom. Procena se izvodi kroz vrednovanje sledećeg:
– čvrstine – žvakanjem;
– žilavosti – ručno;
– otpuštanje skroba – ručno.
Metodom se ne izražava prioritet i daje se samo procena koja se odnosi na vrednovanje kuvanja testenina. Standard se ne primenjuje na testenine u obliku malih lanaca koji se obično koriste u supama.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 7304:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 7304-1:2018
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
13. 3. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 7304-1:2016